Ben je enthousiast over het boerenleven? En heb je zin om langs te komen op onze boerderij? Dat kan! We ontvangen het hele jaar door klassen, vakantiegangers, managementteams en collega-boeren van over de hele wereld.

insect bij - 136194968

Voor de allerjongste scholieren hebben wij een afwisselende, compacte rondleiding samengesteld. Veel van de leerlingen kunnen nog niet lezen. Daarom is hierin veel aandacht voor voelen, proeven, ruiken en beleven. Ook is het programma afgestemd op de korte aandachtspanne van deze kinderen. Natuurlijk is er veel ruimte om te bewegen en (een beetje) vies te worden.

Kinderen van groep 4 t/m 6 hebben de beste ideeën als het om goede zorg voor dieren gaat. Zij zijn vaak van zichzelf al heel betrokken bij de natuur. En willen hun beste beentje voor zetten. Met deze groepen gaan we kijken hoe je zo goed mogelijk voor dieren zorgt. We leren hen hoe belangrijk het is om niet alleen met grote dieren, maar ook met insecten zorgvuldig om te gaan. Zij leren over ons insectenhotel, over onze duurzame windmolen én hoe je dieren het beste kunt benaderen

Met de oudste basisschool leerlingen gaan we dieper de inhoud in. We maken samen grote onderwerpen als duurzaamheid, biodiversiteit en economie klein. Door te laten zien hoe onze koeien liggen op duurzame vezels die uit gedroogde mest zijn gemaakt. En door te ervaren hoe weidevogels, insecten en onze dieren elkaars gezondheid versterken. Ook vertellen we hen graag iets meer over hoe je een modern boerenbedrijf runt met oog voor het klimaat.

In de vakantieperiode ontvangen wij vaak gezinnen die op vakantie zijn in het prachtige Drenthe. In onze rondleiding voor gezinnen geven wij graag een kijkje in het dagelijkse leven op de boerderij. We zorgen ervoor dat elk gezinslid weer iets nieuws leert. Of het nu gaat om de dieren, de natuur of het runnen van een boerenbedrijf. We gaan ervoor zorgen dat je het boerenleven echt kunt beleven. Je boekt deze belevenis via de receptie van vakantiepark De Westerbergen.

Je krijgt de beste creatieve ideeën als je in de natuur bent. En Hennie van Kleurig Kakelen laat ons zien dat we allemaal talent hebben voor kunst. Samen met de kunstenaar trek je het land in om portretten te maken van onze dieren. Met de handige tips van Hennie heb je aan het eind van de workshop echt een mooi kunstwerk in handen. Uiteraard voor aan je muur. De boerin zorgt voor een lekkere versnapering en vertelt je alles over de nieuwsgierige dieren om je heen.

Het meest vertederende moment van het jaar: op kraambezoek bij onze lammetjes. In het vroege voorjaar
(februari/maart) altijd weer een prachtig moment.

Als de koeien na de winter weer naar buiten mogen, zijn ze intens blij! En dat laten ze zien met grappige sprongen: de Koeiendans. Een prachtig gezicht en we nodigen je uit om daarbij te komen kijken.

Op zoek naar een ontspannen plek om te vergaderen? Met veel licht en ruimte om je heen om tot de beste ideeën te komen? Kom dan vergaderen in ons Bakhuus! We verzorgen een heerlijk ontbijt, lunch of diner naar wens. En tussendoor kun je prachtige wandelingen maken in de Drentse natuur.
Verscholen, rustige bossen en vennen liggen op loopafstand. En als je een kort stukje rijdt, zit je op de prachtige heide (aanrader!).

Let op: Je kunt alleen langskomen als je van ons een bevestiging hebt gekregen.
Zo houden wij de balans én de rust op onze boerderij.

insect rups