Trio of tasty chocolate vanilla and strawberry flavored frozen dessert in a blue bowl with two wafer straws
Trio of tasty chocolate vanilla and strawberry flavored frozen dessert in a blue bowl with two wafer straws

Die warme chocolademelk met slagroom. Dat heerlijke blokje
oude kaas bij de borrel. Of die koude smoothie met Kefir. We kunnen ervan smullen, omdat de koe ons melk geeft. Maar weet je dat er ook melk zit in ijs, boter en medicijnen?

bloekjes kaas

vers en sappig

Om heerlijke melk voor al dat lekkers te krijgen, moeten we de koe goed verzorgen. Het allerbelangrijkste daarbij is dat zij zelf goed en gezond eten krijgt. Het allerliefst eet ze natuurlijk vers, sappig gras. Daarom hebben we er een sport van gemaakt om zo goed mogelijk voor ons land te zorgen.
In de zomer zie je prachtig groen, lang en vol gras in onze wei. Daar genieten onze dames en heer dagelijks van.

alles voor de smaak

Het teveel aan gras maaien we op het juiste moment. We maken dit in voor de winter (inkuilen). We ploegen het land niet, we geven het rust. En door het land zo natuurlijk mogelijk te bemesten, blijft het fit. We zijn er trots op dat we door ons goede gras een volwaardige maaltijd kunnen bieden. We hoeven dan ook weinig toevoegingen (zoals vitaminen) extra te geven. Uiteindelijk is alle aandacht en liefde die we er in stoppen van invloed op de smaak van jouw gerechten thuis. Daar doen we het voor!

5 cent maakt voor ons een groot verschil

Als educatieboerderij laten we zien dat dat heerlijke schaaltje yoghurt begint bij een koe die het naar haar zin heeft. Want alleen een blije koe, geeft melk. En we vertellen ook dat het belangrijk is dat wij blij zijn met de 5 cent per liter die wij meer ontvangen voor onze duurzame melk. Want voor een belangrijk product als melk krijgen boeren wereldwijd decennia lang te weinig geld. Als we daar toch met elkaar iets in konden veranderen…
Wat je vast wel kunt doen, is goed kijken of je zuivel koopt die ook goed is voor dier, natuur en boer. Wij leveren zelf via onze melkfabriek Royal A-Ware de melk voor de duurzame zuivel van Albert Heijn. In de winkel herken je dit aan het logo Beter voor koe, natuur en boer.

Wil je weten waar jouw maaltijd begint? Kom eens bij ons kijken!