insect lieveheersbeestje - 136194968

Onze boerderij is een klein natuurgebied. En wij zijn de trotse boer, boswachter, bodemverzorger en gastheer. Dat laatste zijn we niet alleen voor mensen, maar vooral dieren. Extra trots zijn we op de wulp, kerkuil en jonge reeën die onze natuur hebben gevonden.

insect rups

Irene en Fira

Natuurlijk zorgen wij goed voor onze 87 koeien en kalfjes. We kennen al onze dames én heer bij naam. Wij kennen hun karakter en geven hen de ruimte. Zij kunnen vrij bewegen.
Het liefste buiten, maar in de winter maken zij hun wandelingen in de stal. Met natuurlijk af en toe een uitstapje langs de massageborstel of een heerlijke maaltijd.

kleine en grote dieren

Een goed leven voor onze dieren versterken wij door zorgvuldig om te gaan met de natuur. Het helpt als we oog hebben voor zoveel mogelijk verschillende dieren en planten (biodiversiteit). We werken iedere dag in ons natuurgebied.
Kruidenrijke weilanden, bescherming van weidevogels, een insectenhotel, bomen en houtwallen helpen hierbij.

in de schijnwerpers: hermina 2

Extra aandacht verdient onze Hermina 2. Een prachtige dame van 15 jaar. Zij is bij ons als kalfje geboren en heeft de groei van onze boerderij van dichtbij meegemaakt. Zij is op ons bedrijf een paar keer verhuisd naar een nieuwe stal en doet het hartstikke goed. Het is een koe die niet graag op de voorgrond treedt. Je begrijpt, het viel niet mee om deze foto te maken.

Helaas ging het vorig jaar niet goed met haar. Na een grondig onderzoek kwam boer Fred erachter dat ze waarschijnlijk iets verkeerds had gegeten. Waarschijnlijk een stukje van een achteloos weggegooid frisdrankblikje.
Gelukkig konden we het metaal met een magneet verwijderen. Hermina is nu weer even fit als daarvoor.

Wij vertellen dit soort verhalen ook aan onze bezoekers, zodat ze goed begrijpen dat zwerfafval gevaarlijk is voor dieren.
Zorgen voor de natuur doen we samen!

photo frame isolated on white

Hermina in het echt ontmoeten?
Kom met je klas naar ons toe!